Olika typer av safariresor

Dags för en safariresa? Det finns en rad olika typer av resor att välja mellan den idag. Den svenska arrangören Nyati Safari erbjuder till exempel lyxsafari, safari kombinerat med storstadsliv och en safariresa som avslutas med en vecka på stranden i Mauritius.

Lyxsafari i Sydafrika

Deras resepaket Lyxsafari i Sydafrika bjuder på safari ”i världsklass” i en av landets mest berömda nationalparker. Här får de resande bo i en egen Bungalow med en terrass ut mot nationalparken och floden Olifants River.Alla måltider och dryck ingår, och då även ute på turerna.

Safari och Kapstaden

Precis som i Lyxsafari i Sydafrika så bor du här i en egen bungalow vid vackra Olifants River. Den största skillnaden är att du även får tillbringa fyra nätter i Kapstaden. Staden är bland annat känd för sin hamn, sin vackra omgivning och då i synnerhet för landmärken som Cape Point och Table Mountain.

Safariresa med strandbad

Den här safariresan inkluderar boende och safari i världsklass vid Krugerparken, en av landets mest kända nationalparker. Efter safarin i Sydafrika väntar en veckas badsemester i Mauritius, som är känt för sina långa och vita stränder.

Safariresa och Victoria Falls

Victoriafallen är ett av de största vattenfallen i världen, och ligger på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe. På avstånd ser man stora vattenmoln som inte sällan är omkring 1 500 meter högt. Från upp till fyra mils avstånd syns det enorma vattenmolnet.

Det här paketet inkluderar safari, och du bor vid Krugerparken, som är en mycket känd nationalpark. Väl vid vattenfallet bor du precis i närheten på ett femstjärnigt hotell i två nätter.

Två tips för dig som ska åka på safariresa

Väl under safariturerna finns det ett antal saker som är bra att känna till. Saker som kan bidra till att du får så mycket som möjligt av turen. Till exempel:

  • Ta mycket bilder. I början kommer du att ta mängder av bilder så fort du ser ett djur. Allt eftersom du vänjer vid synen lär bilderna bli färre och färre. Se dock till att ta många – du vet aldrig när nästa tillfälle till ett riktigt bra fotografi ges.
  • Var inte rädd för att fråga.Guiderna finns där för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Var inte rädd för att fråga om du undrar något – du kan troligtvis lära dig en hel del.